Melody Percussion Corps

Melody Percussion CorpsHet Melody Percussion Corps, afgekort MPC, is een van de onderdelen bij EMM Leersum. Het is een combinatie van gestemd en ongestemd slagwerk. Onder ongestemd slagwerk wordt verstaan snare-drum, bass-drum en de groep effectinstrumenten zoals bekkens, beatring, bongo’s en triangel. Bij het gestemde slagwerk, ook wel de melodiesectie genoemd, komen de volgende instrumenten voor: marching bell, xylofoon en marimba.

De muziek die de MPC speelt, is erg gevarieerd en gaat met de tijd mee. De MPC is veelal op straat te bewonderen, maar ook tijdens concerten. De MPC is ook een graag geziene gast bij optredens als de Airbornewandeltocht in Oosterbeek en bij diverse avondvierdaagsen in de regio en bij diverse bloemencorso's. In het jaar 2010 is de MPC Nederlands Kampioen mars 2e divisie geworden tijdens de Nederlandse March en Music Contest die op 24 april 2010 in Barneveld werden georganiseerd. Door deze winst zijn zij gepromoveerd naar de eerste divisie welke meteen het hoogst haalbare is in Nederland. Dus marcherend maar ook stilstaand is het een lust voor het oog. Klik hier voor een leuke impressie.

De MPC repeteert onderleiding van instructeur Pieter Bolt op woensdagavond in het muziekcentrum van EMM. De repetitie is van 20:00 uur tot 22:00 uur. Mocht u een keer willen komen luisteren of heeft u een vraag, ga dan naar het contactformulier. Ook voor boekingen kunt u terecht op onze contactpagina.

Laatste nieuws
Vrijwilligers gezocht
Gepubliceerd op woensdag 01 juni 2016
Altijd al eens achter op een vuilniswagen willen staan? Dit is je kans. ...Lees meer

Foto's
Divide Internetoplossingen