Majorette & Twirlgroep

De majorettegroep is een groep meiden variërend in de leeftijd van 6 t/m 20 jaar. Ondanks de leeftijdsverschillen, is de groep gezellig en hecht. De straatoptredens van EMM worden door de majorettes begeleid met baton en exercitieoefeningen in de vorm van zogeheten straatshows. Tijdens concerten laten zij shows en choreografieën zien die passen bij de muziek die gespeeld wordt door de muzikanten.

De groep telt nu ongeveer 16 meisjes en heet graag nog nieuwe leden welkom.

De majorettes krijgen de mogelijkheid zich meer te ontwikkelen in twirl. Zij trainen voor solo’s of duo’s gericht op leeftijd en niveau. Dit wordt gedaan op mechanische muziek. Zo kan iedereen zich op eigen niveau ontwikkelen. Uniek is de samenwerking met twirlgroep Evolution uit Veenendaal waardoor ook in teamverband getraind kan worden op twirlgebied.

De majorettegroep is afgelopen jaren zeer succesvol geweest en heeft zich in 2016 en in 2017 weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in de categorie Juvenile. In 2016 in Crawley, Engeland, behaalden zij de bronzen medaille en in 2017 in Almere, Nederland, behaalden zij de gouden medaille!

De majorettegroep staat onder leiding van Nicole Diepeveen.
De training is op dinsdag van 18.00 uur tot 20.00 uur.

We zijn een vereniging waar iedereen welkom is en mee kan trainen. Heb je al ervaring als majorette en wil je meetrainen? Dat kan!
Kom gerust langs op de training om te kijken. Heb je geen baton? Daar kunnen wij voor zorgen, je kunt gratis een baton in bruikleen krijgen als je lid wordt.