Over ons

Over ons
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EMM) is een actieve, sociale vereniging, waar mensen samen met plezier muziek maken of de majorettesport beoefenen. 

Onze vereniging draait om gezelligheid en saamhorigheid! Samen bouw en onderhoud je een vereniging. We hebben daar een duidelijke visie over. Het dagelijks bestuur voert regie, maar de taken en verantwoordelijkheden zijn verdeeld in diverse commissies. Daardoor zijn veel leden nog meer betrokken bij de vereniging.
Ieder lid neemt deel aan de vrijwilligersactiviteiten in commissies, papier ophalen etc.

Groepen
Binnen de vereniging wordt muziek gemaakt in de volgende muziekgroepen:
– harmonie
– melody percussion corps (MPC)
– Effe Muziek Maken

Ook wordt getraind met batons in verschillende vormen:
– majorettegroep
– solo
– duo

Daarnaast biedt EMM muzieklessen aan met eigen professionele docenten voor alle instrumenten die voorkomen in onze muziekgroepen.
Door deze verschillende muziekgroepen, kunnen leerlingen en nieuwe leden zo snel mogelijk instromen. Want samen muziek maken is namelijk het allerleukst.

Repetities, trainingen en lessen vinden plaats in ons eigen muziekgebouw aan de M.C. Verloopweg 11 in Leersum. Kijk voor meer informatie over een groep op de betreffende pagina.

Optredens
EMM werkt waar mogelijk mee aan de activiteiten van Leersum en de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
Bij onder andere traditionele jaarlijkse activiteiten (Koningsdag, intocht Sinterklaas etc.) presenteren wij ons. Maar wij doen ook mee aan evenementen in het land. De Airbornemars in Oosterbeek, het bloemencorso in Voorthuizen en het Fringe programma van Utrecht Blaast (ZIMHIC) zijn hiervan een paar voorbeelden.
Minimaal 1x per jaar geven we een concert met alle muziekgroepen en de majorettegroep.
In onze agenda staan de eerstvolgende optredens waar EMM te horen en te zien is. 

Repertoire
Omdat we willen aansluiten bij het publiek maar ook bij de voorkeuren en ambities van de leden, spelen we een heel divers repertoire. Het is eigentijds en herkenbaar zoals pop-, musical- en filmmuziek. Maar ook marsen en concertwerken ontbreken niet op de lessenaar.

Tijdens onze concerten ‘beleeft’ het publiek de muziek. Elke keer wordt naar nieuwe vormen gezocht om het programma aantrekkelijk en gevarieerd te houden.
De majorettegroep maakt moderne choreografieën op eigentijdse muziek, zowel op zelf gespeelde muziekstukken van harmonie en MPC als op mechanische muziek.

Informatie
Kom vooral eens kijken en luisteren. Ga hiervoor naar onze contactpagina of kom langs op de repetitieavonden.
Neem voor meer informatie contact met ons op. Zie hiervoor onze contactgegevens.
Op onze contactpagina kunnen ook aanvragen voor boekingen worden gedaan.